Zou je het keukenblok de simpele variant van een inbouwkeuken kunnen noemen? Daar is wel wat voor te zeggen want een keukenblok oogt niet alleen eenvoudiger en kleiner, hij is ook van minder markten thuis. Ofwel: als werkplek heb je slechts summiere ruimte en qua apparaten is een keukenblokje ook niet rijk bedeeld. Toch heeft zo’n blok op bepaalde plekken wel degelijk een functie. Ze staan niet voor niets her en der verspreid in schoolgebouwen, praktijkruimtes, werkplaatsen en kantoren. Deze minikeuken dient niet als een kantine maar als een plekje om snel een bakje koffie te zetten, je handen even te wassen of je lunch in elkaar te flansen. De meeste keukenblokken tref je aan in werkruimtes, soms ook in een studentenkamer. Door de simpele opstelling is een keukenblok goedkoop.
Wel of geen kraan
Je hebt een droge en een natte variant bij keukenblokken. Het gemiddelde blok is niet standaard voorzien van een kraan en een spoelbak. Deze droge variant heeft daardoor meer werk- en plaatsruimte want er wordt niet een deel van het werkblad weggesnoept door de spoelbak. Een droog blok is ook voldoende als je toch in de onmiddellijke nabijheid al wel een kraan hebt hangen. Is dat niet het geval en was je graag vaak je glazen of kopjes af bij het keukenblok? Dan is de natte variant handig. Zoals gezegd halveer je dan bijna het werkoppervlak. Bovendien kun je in het middelste kastje minder kwijt omdat daar de spoelbak in hangt en de zwanenhals van de afvoer. Die afvoer naar de riolering moet ook aanwezig zijn dan. Een nat keukenblok goedkoop plaatsen is dan ook moeilijk vanwege aan- en afvoerleidingen van water.
Multifunctioneel gebruik van keukenblok goedkoop gekocht
Aan een keukenblok sta je niet oneindig te kokkerellen. Het is eerder een podium voor spullen. Die je kunt opbergen in een drietal kastjes of op het oppervlak neerleggen. Bij garages en werkplaatsen liggen er nogal eens werktuigen op. In schoonheidssalons is het werkoppervlak van een blok soms een ware etalage van beauty producten. En op scholen en in kantoren wordt er vooral een nat horecapunt van gemaakt. Met naast een waterkoker, een magnetron en een koffiezetter soms ook nog een inductieplaatje. Om zo snel even een soepje te kunnen bereiden.
Zelf in elkaar zetten
Een keukenblok koop je eigenlijk nooit als één geheel. Die komt naar je toe als bouwpakket. Bij de verschillende plaatdelen zijn vaak al wel de gaatjes voorgeboord. Het blok zelf in elkaar zetten is niet al te ingewikkeld. Je hebt snel door wat de plankdragers zijn en de kunststoffen plintklemmen. En de wielen… want er zijn ook blokken die je kunt verrijden. Soms is dat heel handig op de werkplek.
Kitchenette versus keukenblok goedkoop
Kan een keukenblok goedkoop gelijkgesteld worden aan een kitchenette? Nee, want de kitchenette heeft een nog kleiner formaat. Die wordt bijna nooit langer dan een meter en is bedoeld voor erg beperkte ruimtes. Wel vind je bij de gemiddelde kitchenette wat meer apparatuur. Want anders dan een keukenblok dient de kitchenette wel een volwaardige keuken zoveel mogelijk te imiteren. Nog een variant op het keukenblok is de minikeuken. Die heeft wel het formaat van een keukenblok of is zelfs iets groter. De minikeuken is een uitgedijde kitchenette waar je al veel beter in kunt kokkerellen.
Klik hier om direct te bestellen.